Widzieć – rozumieć – komunikować (Księgarnia Akademicka Publishing, 2019)
Oddajemy w Państwa ręce tom Widzieć – rozumieć – komunikować: drugi z serii Obrazowanie w komunikacji. Składają się nań teksty, które łączy teza o ucieleśnionym poznaniu. W lingwistyce kognitywnej jest to perspektywa kładąca nacisk na powiązanie ludzkiej cielesności, a tym samym mechanizmów percepcji ze strukturami językowymi oraz postrzeganie tych ostatnich w kontekście innych trybów semiotycznych.