Przedsiębiorczość i oczekiwania wobec pracy zawodowej wśród przedstawicieli pokolenia Z na przykładzie województwa podlaskiego – aspekty psychologiczne i ekonomiczne - Kowalczyk-Kroenke, Anna; Leszczewska, Krystyna; Arszułowicz, Norbert (Wydawnictwo Księgarnia Akademicka, 2025)
Monografia autorstwa Anny Kowalczyk-Kroenke, Krystyny Leszczewskiej i Norberta Arszułowicza stanowi wszechstronne opracowanie dotyczące istoty przedsiębiorczości i oczekiwań wobec pracy zawodowej w kontekście funkcjonowania najmłodszego aktywnego pokolenia na rynku pracy – generacji Z. Autorzy podejmują temat, uwzględniając dwie kluczowe perspektywy – ekonomiczną oraz psychospołeczną. Praca zawiera łącznie 5 rozdziałów, a w części końcowej wnioski i rekomendacje.