Współczesne koncepcje i metody zarządzania w organizacjach publicznych: Teoria i praktyka - Kurkiewicz, Andrzej (2024)
Podręcznik Współczesne koncepcje i metody zarządzania w organizacjach publicznych. Teoria i praktyka to kompendium wiedzy na temat nowego zarządzania publicznego w różnych obszarach jego stosowania. Autorzy publikacji przeprowadzają czytelnika przez meandry wdrażania najpopularniejszych norm ISO w instytucjach publicznych i wskazują na różnorodność wpływu zrównoważonego rozwoju na administrację publiczną. Czytelnik zapozna się z zasadami idei Smart City, odkryje aspekty modernistycznych stylów kierowania w organizacjach publicznych oraz pogłębi wiedzę o zarządzaniu zasobami ludzkimi i metodach motywacji personelu w sferze publicznej.Książka jest przeznaczona dla studentów zarządzania publicznego, administracji, prawa, a także pracowników administracji rządowej i samorządowej oraz działaczy samorządowych.