Tożsamość, pamięć i narracja w anglojęzycznym pisarstwie subkontynentu indyjskiego: Głosy wybranych twórców - Marlewicz, Halina (2025)
Monografię poświęcono zagadnieniom tożsamości, pamięci, postpamięci oraz narracji w anglojęzycznej literaturze indyjskiego subkontynentu. Badania przeprowadzono w perspektywie literaturoznawczej, wspartej refleksją filozoficzną, kulturoznawczą oraz socjologiczną. Monografia składa się z trzech rozdziałów poprzedzonych wstępem, w którym zarysowano obszar badań oraz strukturę opracowania.
Keywords: tożsamość; pamięć; postpamięć; narracja; anglojęzyczne pisarstwo indyjskiego subkontynentu